SM

SM

Om lite drygt en vecka startar årets SM med en fantastisk hundfest i Ronneby Brunnspark.

Eftersom Sbk firar 100-årsjubiléum kommer årets SM att bli något alldeles extra så jag hoppas att ni har möjlighet att komma ner till oss i Blekinge och delta i detta grymma arrangemang.

Som några av er kanske vet så har jag de senaste fyra åren deltagit i SM i rallylydnad tillsammans med Bindie. Vi har gått vidare till final alla åren och kommit på placering fem, elva, 2016 vann vi och förra året kom vi på fjärde plats.

Efter denna fantastiska svit är det nu dags för Bindie att gå i pension från rallylydnaden och där med lämna över flaggan till Ebba.

Ebba har kvalat flera gånger tidigare men då har reglerna bara tillåtit varje förare att starta med en hund och jag har valt att tävla med Bindie.

Men i år är det alltså dags för Ebba att stiga ut på den största arenan hon någonsin tävlat på. Bindie är en liten primadonna och har alltid gått bättre ju större tävling vi är på och ju mer publik det är. Ebba är egentligen tvärt om, hon är en blyg liten tjej som tycker det är lite jobbigt med mycket folk och mycket liv och rörelse. Därför ligger årets fokus inte direkt på några särskilda poäng – utan min uppgift som förare är att se till att Ebba ska trivas och tycka att det här är superkul. Vårt mål är alltså att ha full fest hela helgen och så får vi se vad poängen räcker till. Jag vet att Ebba är superduktig och genomtränad så det finns alla chanser – men våra mål i år är framför allt känslomässiga

Kommentarer är stängda.