Valpplaner 2024

Valpplaner 2024

KULL 1

RLD N, RLD F, RLD A, LD STARTKLASS GLÄDJERUSETS EPISKA EZRA

kommer under sen-våren att paras med

SE RALLYCH, SE LCH, LD STARTKLASS, LD 1, LD 2, RLD N DOUBLEUSE MARLON BRANDON 

Beräknad leverans sept -24.
I denna kullen förväntar jag mig föriga hundar med mycket will to please, hög arbetskapacitet och mycket motor passande till hundsport och jakt.

Ezra

RLD N, RLD F, RLD A, LD STARTKLASS GLÄDJERUSETS EPISKA EZRA

Så här beskriver matte Hannah sin Ezra:

”Ezra är en hund med mycket will to please, hon är en tänkare som alltid försöker göra rätt och är väldigt på allt roligt vi testar. Hon har en väldigt bra av- och påknapp i alla situationer. Enkel att ha med sig överallt. Hon är en mysig hund som tycker om att vara nära – hittar man henne inte framför brasan / i solen så är hon nära någon av sina människor.
Hon älskar alla – både djur och människor. När det kommer till träning så är hon fokuserad och märker inte av mycket av omgivningen utan vi har kul tillsammans och hon bjuder matte på många skratt.

Ezra tränas i flera grenar och tävlas i rallylydnad och lydnad än så länge.”


Ezra

SE RALLYCH, SE LCH, LD STARTKLASS, LD 1, LD 2, RLD N DOUBLEUSE MARLON BRANDON 

Silas

Så här beskriver matte Solveig Silas som han kallas.

”Silas är en mindre golden på 24 kg. Han är en följsam och snäll hund med mycket will to please och älskar att jobba och samarbete med sin matte, men samtidig en arbetsmyra. Vi skämtar om att han är född med stadga, fokus och en förmåga till koncentration och det gör honom lättränad i olika hundsporter. Han är grundtränad i lydnad och jaktapportering sedan han var 6 månader gammal och tränas nu på öppenklassnivå i jaktapportering och tävlar i lydnad och rallylydnad. Vi har också två förstapris i Viltspår Öppenklass. Han är mycket träningsbar och tröttnar sällan på sitt arbete, lär sig saker snabbt och har stor uthållighet. Vattenpassion har han haft sedan han var valp. Han har inga rädslor och är miljöstark – något som visar sig i det att vi har tävlat så mycket i alla år med goda resultat. Silas älskar bilåkning och att bo på hotel. Han beter sig bra mot andra hundar och älskar folk. Silas är fortfarande aktiv tävlande i lydnad och rallylydnad.”

Silas

Det kommer INTE att bli valpar som passar som endast familjehund, även om ni är en aktiv familj – hundar från Glädjeruset behöver arbeta! Så är du intresserad en jaktkamrat eller siktar högt inom någon hundsport så är det här kullen för dig. Jag förbehåller mig fri prövningsrätt på eventuella valpköpare.

Kontakt

Kontakta mig via e-post för mer information.

KULL 2

AGHD I LD STARTKLASS GLÄDJERUSETS TUFFA TIKI

kommer under sensommaren att paras med

INDRAGÅRDENS QUICKSTEP

Beräknad leverans december -24.
I denna kullen förväntar jag mig hundar med mycket hög arbetskapacitet och mycket motor passande till hundsport, räddning och jakt. Du bör ha tidigare vana av arbetande hund för denna kombinationen.

Tiki

AGHD I LD STARTKLASS GLÄDJERUSETS TUFFA TIKI

Så här skriver matte Anna-Karin sin Tiki:

”Tiki är en trygg hund som ser livet från den ljusa sidan oavsett om det är gäster som kommer över, ett träningspass, en utflykt eller jobbdagar på kontoret. Hon har ett självklart sätt med stor lust till arbete och lek.

Tiki älskar att apportera och visar i jakten prov på både mod och uthållighet. Hon klarar väl av att behålla lugnet även under praktisk jakt samtidigt som hon är uppmärksam och redo att jobba när signal ges.

I träning generellt vill jag beskriva henne som en följsam och lättmotiverad. Eftersom både lek och godis står högt i kurs är det aldrig svårt att belöna henne, ofta nöjer hon sig med beröm. Tiki är också en fena på att växla mellan hög och låg intensitet, mellan att vara sprallig och fokuserad, mellan arbete och vila.

Tränar och tävlar jakt, excellent på WT Nybörjarklass med 85 poäng.

Har målsättningen att starta B-prov och WT Öppenklass 2024.

Tränar och tävlar agility, hon har uppflytt till hoppklass 3 (AGHD1). I agilityklass får vi se hur långt vi hinner komma innan löpet.

Grundtränad i lydnad med 191 poäng som bästa resultat (LD startklass).”

Tiki har också gjort ett mycket fint MH: https://hundar.skk.se/Avelsdata/Flikar.aspx?sida=Hund_mh&id=3512089

Tiki

INDRAGÅRDENS QUICKSTEP

Ping

Så här beskriver matte Anna sin Quickstep:

”Ping, som vi kallar honom, är en fantastisk hund. Såklart jag är partisk, men han är en typisk jaktgolden som tycker livet är ett enda långt party. Allt är roligt oavsett vad vi erbjuder! Han är otroligt positiv och har stor arbetsvilja. Inget ljud överhuvudtaget i träning. Han är miljöstark och superenkel att ha med var som helst. 

Går lika bra på godisbelöning som leksaker och även social belöning. 

”Mina” sporter är lydnad, freestyle och HTM så det är mycket av det vi tränar. Vi har även gjort mycket sök/uppletande/personsök och han älskar att jobba. Otroligt förig kille och hanterar misstag väldigt bra om jag jämför med min tidigare golden som hade svårt för om det blev fel. Med Ping är det ”hoppsan hejsan gör om gör rätt” med lika stark motivation vilket är en egenskap jag tycker är så himla fin hos honom! 

Nu har vi precis kommit med på en kurs med specialsök så det ska vi satsa på nu. 

Han är en intensiv kille som går all in och är mycket, mycket hund – men han håller också ihop väldigt fint på träning. 

Vardagligt är han verkligen bara en lättvindig, glad hund som ställer upp på allt.”

Ping

Det kommer INTE att bli valpar som passar som endast familjehund, även om ni är en aktiv familj – hundar från Glädjeruset behöver arbeta! Så är du intresserad av t.ex. en tjänste- eller räddningshund, en jaktkamrat eller siktar högt inom någon hundsport så är det här kullen för dig. Jag förbehåller mig fri prövningsrätt på eventuella valpköpare.

Kontakt

Kontakta mig via e-post för mer information.