Bindies berättelse

Bindies berättelse

Bindie – min lilla själsfrände, min Prinsessa som jag fått uppleva så fantastiska äventyr tillsammans med.

Det finns egentligen inga ord som räcker till om jag ska beskriva vad hon betyder för mig men jag ska ändå försöka. Bindie var 10 månader när hon kom till mig som omplacering. Jag kommer aldrig att glömma känslan när hon hoppase ur uppfödarens bil när hon kom ner till mig med Bindie – jag blev blixtkär! ”Herre gud – hon är det vackraste jag sett!” for det genom mitt huvud. Jag satte mig ner på knä och Bindie backande försiktigt in i min famn. Sedan dess har det varit vi.

I början var hon väldigt försiktig och lite rädd för allt möjligt. Därför ägnade vi hela första året hon bodde hon mig åt att stärka hennes självförtroende på olika sätt. Jag var väldigt noga med att klicka och belöna varje gång hon tittade på mig när vi var ute och det gav snabbt resultat – och lade samtidigt grunden för det fina fotgåendet Bindie har och som har varit vår största styrka när vi tävlat lydnad och rallylydnad.

När självförtroendet växt så började jag fundera på vad vi skulle vilja träna tillsammans och valet föll på apportering. Golden retrievers är ju apporterande fågelhundar och det är verkligen fantastiskt att få se dem jobba med det de är födda att göra! Bindie älskade det från första träningen och hennes självkänsla och glädje bara växte. I samma takt växte bandet mellan oss sig starkare och starkare.

En tid där efter bestämde jag mig för att vi skulle testa på det här med lydnad och sagt och gjort så anmälde vi oss till en kurs i tävlingslydnad. Det visade sig snabbt att Bindie var som gjord för att tävla med – ju mer publik desto bättre! Hon blommar på tävlingsplanen och ljuset som glöder i hennes ögon när hon får applåder är magiskt!

Detta tog oss så småningom ändå upp till elitklass när en skada i ryggen tyvärr gjorde att vi inte kunde träna fullt ut som vi hade behövt för championatet.

Efter rehab så var valet givet att vi skulle testa på rallylydnad som då ganska nyligen blivit en officiell sport. Jag hade redan flera år tidigare stiftat bekantskap med sporten tillsammans med min goldentik Maja. Då var sporten ännu inte officiell så för att lära mig mer fick jag helt enkelt gå en instruktörsutbildning.

Bindie och jag klättrade snabbt i klasserna och redan lite drygt ett år innan vår debut i nybörjarklass så hade vi kvalat till SM som 2014 gick i fantastiskt vackra Sundsvall. Vi kom på femte plats det året och både Bindie och jag var helt fast i denna härliga hundsport där glädje och samarbete premieras högt.

Där efter följde ytterligare tre SM och som jag skrivit om tidigare så är så klart vårt guld från 2016 det jag är allra stoltast över. Att få full pott från samtliga domare i finalen är verkligen helt fantastiskt! Och allra gladast är jag att jag fick ge Bindie den stunden i allas blickfång! Att jag fick chansen att visa upp henne i all den magiska glans som är hennes! Min Prinsessa ❤️

I november förra året tävlade vi vår sista rallylydnadstävling, strax innan Bindie firade sig 11-e födelsedag. Som kronan på verket – el snarare kronan på Prinsessans huvud – så vann vi då Distriktsmästerskapen. En helt perfekt avslutning på en magisk karriär. Nu väntar förhoppningsvis flera år som pensionär och läromästare till lilla Tillie här hemma i skogen.

4 svar på ”Bindies berättelse

  1. Vilket inlägg! Så vackert ❤ Jag följer dig på instagram för dina vackra bilder och det är först i dag jag kikat in på din blogg och “lärt känna dig”… Vilken passion, målmedvetenhet och kunskap du besitter. Djupt imponerad och inspirerad! Stort lycka till med allt fint du gör med dina underbara hundar 💕🐕😍

  2. Vilket inlägg! Så vackert ❤ Jag följer dig på instagram för dina vackra bilder och det är först i dag jag kikat in på din blogg och “lärt känna dig”… Vilken passion, målmedvetenhet och kunskap du besitter. Djupt imponerad och inspirerad! Stort lycka till med allt fint du gör med dina underbara hundar 💕🐕😍

  3. Vilket inlägg! Så vackert ❤ Jag följer dig på instagram för dina vackra bilder och det är först i dag jag kikat in på din blogg och “lärt känna dig”… Vilken passion, målmedvetenhet och kunskap du besitter. Djupt imponerad och inspirerad! Stort lycka till med allt fint du gör med dina underbara hundar 💕🐕😍

Kommentarer är stängda.

Kommentarer är stängda.