Nina

Nina

Mitt ledord vad gäller hundträning är det ska vara roligt – både hunden och jag ska gå ifrån träningspasset med ett leeende på läpparna och en go’ känsla i kroppen.

Mitt namn är Nina Steinbach och jag bor utanför Karlskrona i vackra Blekinge, tillsammans med fyra golden retriever tikar. Jag har hållit på med hundar och hundträning i stort sett hela mitt liv. När jag var 15 år så fick jag köpa min första egna hund och valet föll just på en golden retriever p.g.a. att det är en mångsidig ras som man som förare kan träna i stort sett vad man vill med.

Nina

Att träna och tävla hund är ett av mina största intressen och jag har nästan alltid nya kul projekt och utmaningar på gång för mig och mina hundar. Hela min uppväxt prägldes av djur, allt från kaniner till hundar och hästar. Detta har spelat en stor roll och jag har alltid fascinerats av samspelet mellan människa och djur. Förutom en mängd olika utbildningar inom ”hunderiet” så är jag även utbildad beteendevetare med universitetsstudier inom bl.a. både pedagogik och psykologi – vilket jag haft stor nytta av i min hundträning.

Nina

Jag är utbildad instruktör inom lydnad och rallylydnad. Jag är även diplomerad hundfysiorerapeut och har gått uppfödareutbildning via Golden klubben. Förutom mina grundutbildningar så strävar jag hela tiden efter att vidareutbilda mig och jag älskar att lära mig mer om allt som rör hundar och hundträning.

Utbildningar humansidan:

• fil. mag pedagogik (specialitet motivationsteori)

• fil. kand psykologi (specialitet stresshantering)

Utbildningar hund:

• Instruktör allmänlydnad

• Instruktör rallylydnad

• Diplomerad hundfysioterapeut

• Goldenklubbens uppfödareutbildning

• Klickerinstruktör

• En mängd olika vidareutbildningar och clinics främst inom tävlingslydnad för bl.a. Maria Brandel, Helene Lindström, Ditte Andersson, Heidi Billkvam, Åsa Sellidj samt Malins 4 tassar.

MERITER:

SM-guld rallylydnad 2016

SM-brons heelwork to music 2018 samt 2019

Tävlat rallylydnads-SM -14, -15, -16, -17, -18 samt 2019

Distriktsmästare rallylydnad 2014 samt 2017

Fjärde plats AFEC 2018, andra plats AFEC 2019 (heelwork to music)

Landslaget i heelwork to music 2019, 2020 samt 2021

Landslaget i rallylydnad 2019

Lagsilver NM rallylydnad 2019

Individuell 10 plats finalen NM rallylydnad 2019

Lagsilver NM heelwork to music 2019

lndividuell 6-plats NM heelwork to music 2019