Att köpa valp av mig

Att köpa valp av mig

Att köpa valp av mig

Vad jag förväntar mig av dig som valpköpare

Jag förväntar mig att er valp kommer att bli en älskad familjemedlem. Den ska leva i ditt hem (inte i en rastgård eller hundstall). Jag förväntar mig också att mina köpare engagerar sig dagligen i hunden och tränar och aktiverar den under hela livet samt att den ska få bra mat, omtänksam och professionell sjukvård.

Om du jobbar heltid ser jag det som självklart att det antingen finns någon form av hundvakt alternativt dagisplats eller liknande. En hund ska inte behöva ligga ensam hemma den största delen av sin vakna tid och det är inte tillräckligt att kompensera detta på helgenz

Valp- och vardagslydnadskurs
Valp och vardagslydnadskurs är viktigt oavsett om du är en van och kunnig hundmänniska eller om du är nybörjare. En valp behöver lära sig att vistas bland andra hundar och ändå fokusera på dig. Så även om du inte tycker det behövs, så behöver din valp det.

Jag vill att du väljer en instruktör som jobbar med positiv förstärkning och gärna med klickerträning.

Du röntgar, ögonlyser och testar hunden
När hunden är 12-18 månader ska den höft- och armbågsröntgas, och när den är 24 månader ska den helst ögonlysas. Detta gör du på egen bekostnad. Jag vill gärna att du mentalbeskriver din hund, antingen genom ett MH-test eller genom BPH.

Vad du kan förvänta dig av mig som uppfödare

Jag räknar med att vara i kontakt med mina valpköpare under hela hundens liv, så det är viktigt att du känner bekväm med mig som uppfödare. Jag vill väldigt gärna ha information om resultat, hälsa och olika händelser i varje valps liv.

Du kommer att få fortsatt information om din valps föräldrar via hemsidan och jag kommer givetvis att arrangera regelbundna träffar för alla valpköpare som jag förväntar mig att ni kommer på i så stor utsträckning det är möjligt.

Från dagen du hämtar din valp och hela hundens liv så är du alltid välkommen att ringa eller maila mig med frågor och funderingar.