Att köpa valp av mig

Att köpa valp av mig

Varför just en jaktgolden?

Vad roligt att du är sugen på en jaktgolden! Jag blir lite nyfiken på varför – vilka egenskaper är det du fallit för och vad vill du använda dem till? Jaktgolden är otroligt allround så ni har många hundsporter att välja mellan. Innan du fattar beslutet om det här är rätt ras för dig så behöver du sätta dig in i rasens mentalitet. En stimulerad jaktgolden kan vara en helt fantastisk familjehund men du bör veta att de i första hand är avlade för arbete. Jag säljer INTE valpar enbart som aktiva familjehundar. Hundar från mig behöver meningsfulla sysselsättningar och jag säljer därför ENBART till valpköpare som aktivt vill tävla inom hundsport, jaga eller på annat sätt arbeta med hunden praktiskt. Jag ser också helst att man har tidigare erfarenhet av detta.

En jaktgolden är nämligen inte bara en ”vanlig” golden i en mindre kropp eller en annan färg . De är snabbare, har mer energi och motor och kräver därför också mer stimulans för att trivas med livet. En långrunda på helgen räcker inte. Då riskerar både hunden och du att bli olyckliga.

Att köpa valp av mig

Du får gärna ta första kontakt med mig genom mail.  Jag har inget kö-system utan ni som kontaktar mig sätts upp på en intresse-lista – om jag tycker ni uppfyller de kreterier jag har för att köpa valp hos mig.

Ni som står på intresselistan blir sen kontaktade av mig när parningen är gjord.

Ingen får reda på vilken av valparna man får förrän valptestet och veterinärbesiktningen är gjord vid ca 7-veckor. Jag sköter helt och hållet fördelningen av vilken valp man får.

Jag har regelbundet valp- och kennelträffar och hjälper mer än gärna till med träningstips eller andra frågor. Jag vill att vi håller kontakten kontakten under hela hundens liv.

Och skulle ni av någon anledning inte kunna behålla hunden vill jag att ni tar kontakt med mig först.

Vad jag förväntar mig av dig som valpköpare

Jag förväntar mig att er valp kommer att bli en älskad familjemedlem. Den ska leva i ditt hem (inte i en rastgård eller hundstall). Jag förväntar mig också att mina köpare engagerar sig dagligen i hunden och tränar och aktiverar den under hela livet samt att den ska få bra mat, omtänksam och professionell sjukvård.

Om du jobbar heltid ser jag det som självklart att det antingen finns någon form av hundvakt alternativt dagisplats eller liknande. En hund ska inte behöva ligga ensam hemma den största delen av sin vakna tid och det är inte tillräckligt att kompensera detta på helgen.

Valp- och vardagslydnadskurs
Valp och vardagslydnadskurs är viktigt oavsett om du är en van och kunnig hundmänniska eller om du är nybörjare. En valp behöver lära sig att vistas bland andra hundar och ändå fokusera på dig. Så även om du inte tycker det behövs, så behöver din valp det.

Jag vill att du väljer en instruktör som jobbar med positiv förstärkning och gärna med klickerträning.

Du röntgar, ögonlyser och testar hunden
När hunden är 12-18 månader ska den höft- och armbågsröntgas, och när den är 24 månader ska den helst ögonlysas. Detta gör du på egen bekostnad.

Jag vill gärna att du mentalbeskriver din hund, antingen genom ett MH-test eller genom BPH.

Vad du kan förvänta dig av mig som uppfödare

Jag räknar med att vara i kontakt med mina valpköpare under hela hundens liv, så det är viktigt att du känner bekväm med mig som uppfödare. Jag vill väldigt gärna ha information om resultat, hälsa och olika händelser i varje valps liv.

Du kommer att få fortsatt information om din valps föräldrar via hemsidan och jag kommer givetvis att arrangera regelbundna träffar för alla valpköpare som jag förväntar mig att ni kommer på i så stor utsträckning det är möjligt.

Från dagen du hämtar din valp och hela hundens liv så är du alltid välkommen att ringa eller maila mig med frågor och funderingar.